WcvZ116cYOqlO_Jg9c2aVSHqXvhhj6ptAeeepEjvjMw

Cuni

Cuni

 

   Cuni, alias Cuni Juli idén áprilisában érkezett hozzám születésnapomra. Ezzel egy régi dédelgetett álmom vált valóra, nyuszi tulajdonos lettem. Valószínű hamar elválaszthatták a mamájától, mert Cuni annyira félős volt, hogy 1,5 hónapig, gyakorlatilag semmi mást nem csinált, csak gubbasztott a lehető legsötétebb, és legeldugottabb sarokban. Annyira félős volt, hogy saját magától is megijedt, ha mondjuk megcsúszott, vagy megbotlott. Nagyon ritkán engedte, hogy simogassam. Akkor tudtam hozzáérni, ha én felvettem, akkor félelemből egy ideig nem mert megszökni, de néhány perc után már kereket oldott és szaladt a sarokba.

torpenyul_tortenet_03_cuni_01-1024x768   Rengeteget ültem csak ott a közelében, nem piszkáltam, olvastam, rajzoltam, hogy szokja az embertársaságot. Aztán történt valami, nem tudom mi, de Cuni megváltozott. A ketrec mellett elszundítottam a földön. Arra ébredtem, hogy két kis tappancs támaszkodik az orrnyergemen és egy bajuszos nózi szagolgat. Elkezdett ismerkedni velem, szaglászni, böködni, bóklászni körülöttem, átmászkált rajtam. Aztán egyre bátrabban evett a kezemből, egyre többször vacsorázott az ölemben, és egyre többször hagyta, hogy simogassam őt.

   Mára már a toppantások szinte teljesen megszűntek, nem lapul, mint egy zsákmányállat, amikor közelít a kezem felé és számtalanszor ő kezdeményezi a kommunikációt. Reggel, amikor kiengedem, felágaskodik rám, körbeszaglász aztán jókedvűen ugrál, szaladgál. Vagy esténként ugrándozás után odafekszik mellém elnyúlva. A hasizomgyakorlatot még nem tudtam anélkül végigcsinálni, hogy Cuni ne ült volna közben a hasamon.

torpenyul_tortenet_03_cuni_02-1024x886   Félősen, vadan se gondolkoztam egy percig sem azon, hogy megválnék tőle, mert esetleg szelídebb nyuszira vágytam volna. És a türelem meghozta gyümölcsét, mert ma már kezes bárány. Nem egy ölnyuszi, de barátságos, kíváncsi, szereti ha simogatják, közben még a fogát is kocogtatja.

   A félős gubbasztásokat egyre többször a fotókon látható testtartások váltják fel. Cuni Juli kiegyensúlyozott, boldog nyuszivá cseperedett.

Az oldalak bármilyen tartalmi elemének felhasználásához a szerző előzetes írásos engedélye szükséges! ©2008