WcvZ116cYOqlO_Jg9c2aVSHqXvhhj6ptAeeepEjvjMw

Mit csináljak nyuszimmal melegben?

Nagyon aktuális hisz lassan itt a nyár. Oda kell figyelni nyuszinkra. Persze minden más háziállatra is. Soha ne hagyjuk a ketrecet napon, melegben. Ez hasonló trauma neki, mintha ebben az időben a kocsiban hagyod a kutyád. Szörnyű!

01_mit_csinaljak_nyuszimmal_melegben   Próbáld olyan helyre rakni, hogy legyen légmozgás. Ha teheted engedd szabadon, hogy ő válassza ki a megfelelő helyet magának. Ilyenkor előszeretettel nyúlnak el a kövön, vagy a fürdőben, hűsítve magukat. Azonban arra figyelni kell, mivel nem érezzük, könnyen huzatba kerülhet a nyuszi. Ezt el kell kerülni.

   A nyulak ellensége a huzat. És ebben az időben alattomosan jön, észre sem vesszük, mert jól esik ha fúj a szél. Pl.: Ha kocsiban meleg van lehúzod az összes ablakot, nagyon jól esik. Két nap múlva meg fáj a füled, a torkod még akár a fogaid az állkapcsod is. Hát ez a huzat.

   A nagy hőségben vizezd a nyuszidat. Ő nem tud izzadni, ezért le kell valahol adnia a hőt. Erre nagy felület kell. Vagyis a fül. Itt jön be az emberi önzés, mikor a holland nyuszira gondolunk, hisz alig van füle, de nekünk ez kellett. :-) Jó alaposan vizezd be a fülét kézmeleg vízzel vagy kicsit hűvösebbel, ami neked jól esik. A pofiját is jól be vizezheted. Ezen kívül még leadó felület neki, a talpak. Erre is mehet a víz. Ha nagyon melege van, akár a kádba vagy lavórba teszel 1-2 ujjnyi vizet és állítsd bele a nyuszit.

02_mit_csinaljak_nyuszimmal_melegben   A vízzel nyugodtan bánhatsz, az nem fog gondot okozni. A huzatra figyelj.

   Azért azt nem javaslom, hogy medencében úsztasd, de a víznek ilyenkor nagy szerepe van. És lehet a Te nyulad meg is kedveli a vizet.

   Természetesen mindig legyen előtte friss ivóvíz. Akkor is cseréld gyakrabban a vizét, ha nem itta meg, hisz könnyen felmelegszik a melegben és az íze sem lesz a legjobb…

   Én évek óta vizezem őket nyáron. Már várják. A fogaikat kocogtatják közben. Szóval jól esik nekik. Ne ijedj meg ha elsőre ellenáll. Fokozatosan kend be. És beszélj hozzá. Rájön, hogy ez jó és nem bántani akarod. :-)

03_mit_csinaljak_nyuszimmal_melegben

 

 

Az oldalak bármilyen tartalmi elemének felhasználásához a szerző előzetes írásos engedélye szükséges! ©2008