WcvZ116cYOqlO_Jg9c2aVSHqXvhhj6ptAeeepEjvjMw

Karácsony és a nyuszi

01_karacsony_es_a_nyusziA legszebb ünnepünkön, persze a nyuszi sem maradhat távol a lakásban fellépő forgatagtól. Azonban mire ügyeljünk.

Mindig légy tisztában a lakásba behozott növények mérgező vagy nem mérgező voltával.

A fenyőfélék nem mérgezőek a nyuszik számára, gyanta tartalmuk miatt nem is lesz kecsegtető, hogy megkóstolják. Hisz ezek az anyagok nem kölcsönöznek jó ízt a fának (ez egyfajta védekező mechanizmusa a növénynek).

Azonban, ha a nyuszink annyira kíváncsi, hogy mégis belerágna, akkor ne lepődjünk meg, ha vizelete kissé narancssárgássá változik. Hiszen előfordulhat, hogy a fát a hosszabb eltarthatás érdekében kezelték valamilyen vegyszerrel. Ez azonban nem ok az aggodalomra, nem árt a nyuszinak.

Vess egy kritikus pillantást a fára, mielőtt a díszek és a fények felkerülnek. Alacsonyan lógó ágak hívogatóak lehetnek. Csak a játék hevében is elránthatja a fát és a rajta függő díszeket. Ha teheted, kösd ki a karácsonyfát, hiszen, ha nyuszink elér egy játékot az ágon, azt mellső mancsába fogja, majd szájba veszi és húzza.02_karacsony_es_a_nyuszi

Díszek: A karácsonyfához hozzátartoznak a fények, így az extra elektromos vezetékek is, melyek a nyuszik számára csalogatóak. Ha lehetséges, tedd a karácsonyfát olyan helyiségbe, ahol a nyuszi nem játszik. Ha ez nem lehetséges, akkor a fa köré tegyél egy zónát, amin a nyuszi nem tud áthaladni. Ez segít megőrizni az elektromos vezetékek és a kedvenc karácsonyi díszek biztonságát is. Ha minden kötél szakad, akkor próbáld meg a vezetékeket magasan húzni vagy elrejteni a karácsonyfa körül, ahol a nyuszi nem fér hozzá. Légy éber a szintetikus flitterrel és girlanddal is, amely, ha lenyeli a nyúl, okozhat emésztési problémát.

Csomagok: A csomagolás és az ajándékokat fedő szalag, különösen vonzó játékszerek néhány nyuszinak. Ha fehér selyempapírt használsz csomagolásra, ártalmatlan lesz a kedvencnek, és máris élvezheti a boldog játékidőt. Az ünnep a gyertyák ünnepe is. Tartsd távol a nyuszidat ezektől. Ne szemlélje túl közelről. Még a hideg hamu is veszélyes a nyuszira, mert maró hatású, főleg, ha vízzel (nyállal) keveredik.

 

03_karacsony_es_a_nyusziÜnnepi asztal: Figyelj az alacsony asztalon elhelyezkedő nyalánkságokra is. Mézeskalács, snack tál stb. potenciális veszélyforrások. A sós snack különösen kockázatos, mivel a nyúl, ha sok sót fogyaszt, végzetes is lehet (ez ugye nem nyalósó). Ilyenek a chips, sós mogyoró stb… Az ünnepek alatt sok ember megfordul a házban. Mindig nyugtasd meg az állatot, hisz neki ez stresszt jelent. A megszokott környezete hirtelen felborul. Kisgyermeket felügyelet nélkül ne hagyj vele, még akkor se, ha a nyuszid kezes. Ezekben a napokban ugyanis, ha a nyuszi nem szokta az ember tömeget, zavart lehet.

 

Az oldalak bármilyen tartalmi elemének felhasználásához a szerző előzetes írásos engedélye szükséges! ©2008