WcvZ116cYOqlO_Jg9c2aVSHqXvhhj6ptAeeepEjvjMw

Magamról

Kedves Nyúlbarát!

 

   Dr. Jekkel Gabriella vagyok és több, mint 10 éve foglalkozom nyulakkal, törpenyulakkal. Agráregyetemet végeztem. Az egyetem alatt én cikkeztem először Magyarországon- természetesen magyarul- a törpenyulak tenyésztéséről és bemutatásáról. Ekkor még nem ismerték hazánkban őket. Később könyvem is megjelent a témában szintén elsőként hazánkban.

   Az egyetem után- mivel a nyulak iránti szeretetem nem lankadt- tovább tanultam és belekezdtem a doktori tanulmányaimba. Természetesen a témám a nyulak viselkedése, tartása, tenyésztése és a védelmük volt.

   Ez alatt az idő alatt számos hazai és külföldi újságban jelentek meg publikációim a témában. Mind itthon, mind külföldön részt vettem a nyulak viselkedésére és tenyésztésére irányuló kísérletekben- beleértve a sajátomat is.

   2006 óta tagja vagyok a Nyúltenyésztési Világszövetségnek. Ennek kapcsán mind hazánkban , mind pedig külföldön részt vettem nyúltenyésztési és tudományos konferenciákon, beleértve a Nyúltenyésztési Világkongresszust is. Ahol magam is előadást tartottam.

   Ma hazánkban több elismert törpenyúl tenyésztő szerzett diplomát a segítségemmel, mert konzulensük voltam.

   Így a doktori címemet is a nyulak ismeretéből szereztem 2010-ben. A kutatásaink- a kollégákkal együtt- hozzásegítik az Európai Unió Tanácsát a nyulak helyes állatvédelmi törvényeinek meghatározásában.

   Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a tanácsaimat meg kell fogadni, hisz mindig a gazdi dönt. Csak gondoltam, ezt megosztom Veletek, hogy tudjátok a tanácsaim mögött sok sok év tanulás, munka és tapasztalat áll…

 

   Amennyiben gyors segítséget vagy választ szeretnél kapni a kérdésedre kérlek keress meg a Facebookon:

Törpenyúl Oldal a Facebook-on

 Illetve a Törpenyúl Oldal e-mail címén:

torpenyuloldal@gmail.com

 

gomez